LES ALCUSSES 2016

Classe

Vi negre criat en barrica / vi de poble / vins clàssics / celler del roure

Varietat

30% monastrell, 20% garnatxa tintorera, 20% petit verdot, 15% syrah, 10% cabernet sauvignon, 10% merlot

Vinya

Finques del terme de Moixent (partida de Les Alcusses, Bosquet i Pitxò), Moixent, Terres dels Alforins, D.O.P. València / 550-600 metres sobre el nivell de la mar / sòls arenosos i argilo-calcaris amb i sense graves / vinyes de 20-40 anys / cultiu ecològic certificat

Elaboració

Verema manual en caixes de 15 kg, 100% desrapat, llevats autòctons , criança de 8 mesos en barriques de roure francés de 250 i 500 litres i en fudres de 5000 litres / 90.000 botelles de 750 ml i 2.000 botelles de 500 ml

Analítica

Grau alcohòlic 14% / pH 3.6 / acidesa total (expressada en tartàric) 4.7 g/l / sucre residual < 1 g/l / SO2 total 87 mg/l

Anyada

2016 va ser un any fresc marcat per la sequera. Durant l’hivern, de temperatures suaus, no va ploure res. La primavera no va ser càlida però de la verema 2015 a la 2016 només van caure 200 litres per metre quadrat. Amb aquest panorama va resultar fonamental la poda en verd primerenca i la descàrrega realitzada amb el raïm amb la grandària d´un pèsol. La grandària de baia va ser inferior al desitjat i la maduresa fenòlica molt bona en el moment de la verema, on van trobar un contingut en sucre per davall de l’habitual (a les plantes els costava madurar el raïm per la falta d’aigua). Anyada de molt bona acidesa, de vins vius i concentrats

Família

Ens agrada explicar el nostre territori i el nostre paisatge en dos idiomes, de dues maneres. Els vins clàssics (les alcusses i maduresa) ens ajuden a explicar el nostre paisatge a ple sol, el sol intens del sud-est, del mediterrani sud, el sol del regne de la monastrell

Vi

Les Alcusses va ser el nostre primer vi. Va nàixer en l’anyada 2000, va tindre molt d’èxit i va aconseguir trencar tòpics i aportar dignitat als vins valencians. Les alcusses sempre ha sigut monastrell i algun raïm forani criat en roure francés i explica la nostra història i el nostre territori assimilant i acceptant de bon grat aportacions de la vitivinicultura de finals del segle XX com les barriques de roure o les varietats viníferes foranes que fa uns anys dèiem “millorants”. El repte en aquests últims anys és aportar més frescor i elegància a un vi que continua sent ric, madur, fruitós, complex i contundent. Ocupa la gamma mitjana dels nostres dos negres clàssics i està present en moltíssimes cartes de restaurants valencians per la seua bona qualitat i el seu bon preu. Ens ompli d’orgull saber que és el vi triat per moltes parelles per a celebrar el dia de la seua boda

Utilizamos cookies en esta web para mejorar la experiencia del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.