MADURESA 2018

Classe

Vi negre criat en barrica / vi de finca / vins clàssics / celler del roure

Varietat

80% monastrell, 20% carinyena

Vinya

Finca El Rebollar, partida de Les Alcusses, Moixent, Terres dels Alforins D.O.P. València / 550-600 metres sobre el nivell de la mar / sòls calcaris i arenosos / vinyes de 20-40 anys / cultiu ecològic certificat

Elaboració

Verema manual en caixes de 15 kg, desrapat parcial, llevats autòctons fermentació malolàctica en barrica, criança de 12 mesos en barriques de roure francés de 500 litres / 18.000 botelles de 750 ml i 500 màgnum de 1500 m

Analítica

Grau alcohòlic 13,5%, pH 3.7, acidesa total (expressada en tartàric) 4.5 g/l, sucre residual < 1 g/l, SO2 total 65 mg/l

Anyada

2018 va ser una anyada fresca. L’hivern va ser llarg, la brotació tardana i lenta, la primavera va ser suau i l’estiu fresc. El problema va arribar amb les tempestes que van anar arribant una després d’una altra (algunes amb pedra) i ens van fer patir molt i treballar molt en el camp per a seleccionar el raïm sa i eliminar el raïm podrit (la maduració no avançava però la botritis sí). Va ser una anyada molt productiva (vam haver de fer descàrregues en floració) i de graus alcohòlics per davall de l’habitual. Any de bona acidesa i vins vius però especialment complicat per a les varietats tardanes. Va ploure 430 litres entre la verema 2017 i la 2018

Família

Ens agrada explicar el nostre territori i el nostre paisatge en dos idiomes, de dos maneres. Els vins clàssics (les alcusses i maduresa) ens ajuden a explicar el nostre paisatge a ple sol de migdia, el sol intens del sud-est, del mediterrani sud, el sol del regne de la monastrell

Vi

Maduresa naix l’any 2000 per a ser el nostre gran vi clàssic, el gran vi de guarda, el repte més alt. S’elabora amb el millor raïm de les nostres millors parcel·les i és el major dels nostres dos negres clàssics. Igual que les alcusses, maduresa es cria en barriques de roure francés, però ací sempre hi ha hagut més de quasi tot: dies de maceració, mesos de criança, estructura, maduresa, concentració, complexitat, contundència, longitud, longevitat,.. El resultat és un vi gran amb molta essència i profunditat que agradava i continua agradant molt. En els últims anys hem volgut introduir certs canvis en els paràmetres de la seua elaboració, dirigits a controlar millor la seua potència i a buscar més fluïdesa, frescor i elegància

Utilizamos cookies en esta web para mejorar la experiencia del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.