SAFRÀ 2018

Classe

Vi negre criat en gerra de fang / vaig veure de finca / vins antics / celler del roure

Varietat

100% mandó

Vinya

Finca Els Corrals, partida de les Alcusses, Moixent, Terres dels Alforins D.O.P. València / 600 metres sobre el nivell de la mar / sòls arenosos / vinyes de 20-40 anys / cultiu ecològic certificat

Elaboració

Verema manual en caixes de 15 kg, desrapat parcial, llevats autòctons, fermentació malolàctica en gerres de fang, criança de 6 mesos en gerres de fang de 2800 litres / 16.500 botelles de 750 ml

Analítica

Grau alcohòlic 12,5% / pH 3.65 / acidesa total (expressada en tartàric) 4,69 g/l / sucre residual < 1 g/l / SO2 total 45 mg/l

Anyada

2018 va ser una anyada fresca. L’hivern va ser llarg, la brotació tardana i lenta, la primavera va ser suau i l’estiu fresc. El problema va arribar amb les tempestes que van anar arribant una després d’una altra (algunes amb pedra) i ens van fer patir molt i treballar molt en el camp per a seleccionar el raïm sa i eliminar el raïm podrit (la maduració no avançava però la botritis sí). Va ser una anyada molt productiva (vam haver de fer descàrregues en floració) i de graus alcohòlics per davall de l’habitual. Any de bona acidesa i vins vius però especialment complicat per a les varietats tardanes. Va ploure 430 litres entre la verema 2017 i la 2018

Família

Ens agrada explicar el nostre territori i el nostre paisatge en dos idiomes, de dos maneres. Els vins antics són el resultat d’un viatge al passat, a les varietats antigues com mandó, arcos o verdil i als antics mètodes d’elaboració com la criança en gerres de fang. Els vins antics ens ajuden a explicar el capvespre i l’alba, la subtilesa d’un mediterrani més fresc, la màgia de les nostres llunes i el misteri de les varietats ancestrals

Vi

Safrà naix en 2015 tractant de definir millor les nostres parcel·les i els nostres vins antics. Safrà és mandó. Però un mandó diferent al mandó de parotet. Més fluid i sobretot més viu, amb més sensacions electritzants, amb més ànima de blanc. Donant-li moltes voltes al cultiu i a l’elaboració mentre la vinya anava adquirint una mica més de saviesa (uns vint anys d’edat) hem trobat per fi un perfil de vi que anàvem buscant, que ens agrada molt i que dona sentit a la nostra gran aposta per aquesta varietat injustament oblidada i menyspreada. Hem aprés que la mandó és una varietat que permet una verema lleugerament avançada que intensifica els caràcters que busquem, amb una part de raïms sencers, maceracions prolongades però a baixes temperatures i molt molt suaus. Les gerres de fang de la nostra bodega fonda són el final feliç d’aquesta història. Aquests vins de mandó es crien meravellosament bé en aquestes gerres de fang. La imatge és també una altra libèl·lula però aquesta vegada tenyida d’eixe color entre el groc i el taronja que tenen algunes coses bones per a menjar o per a realçar els menjars com és el cas del safrà

Utilizamos cookies en esta web para mejorar la experiencia del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.