SANTPERE BLANC 2018

Classe

Vi blanc criat en depòsits de formigó / vi de poble / Cooperativa del Camp Sant Pere de Moixent

Varietat

80% macabeu i 20% malvasia

Vinya

Terme municipal Moixent, Terres dels Alforins, D.O.P. València / 400-600 metres sobre el nivell de la mar / sòls calcaris franc arenosos i argilencs / vinyes de 20-60 anys

Elaboració

Verema manual / 100% desrapat / fermentació en depòsits de formigó amb llevat autòcton / criança 3 mesos en depòsit de formigó de 10.000 litres / 20.000 botelles de 750 ml

Analítica

Grau alcohòlic 13% / pH 3,3 / acidesa total (expressada en tartàric) 5,55 g/l / sucre residual < 1 g/l / SO2 total 74 mg/l

Anyada

2018 va ser una anyada fresca. L’hivern va ser llarg, la brotació tardana i lenta, la primavera va ser suau i l’estiu fresc. El problema va arribar amb les tempestes que van anar arribant una després d’una altra (algunes amb pedra) i ens van fer patir molt i treballar molt en el camp per a seleccionar el raïm sa i eliminar el raïm podrit (la maduració no avançava però la botritis sí). Va ser una anyada molt productiva (vam haver de fer descàrregues en floració) i de graus alcohòlics per davall de l’habitual. Any de bona acidesa i vins vius però especialment complicat per a les varietats tardanes. Va ploure 430 litres entre la verema 2017 i la 2018

Vi

La brisa del matí, el cant del gall. El primer vi que et dona Sant Pere quan arribes al cel

Utilizamos cookies en esta web para mejorar la experiencia del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.