SANTPERE BLANC VINYES VELLES 2018

Classe

Vi blanc criat en depòsits de formigó i en barrica / vi de poble / Cooperativa del Camp Sant Pere de Moixent

Varietat

70% pedro ximénez, 20% macabeu, 10% malvasía

Vinya

Partida de les Alcusses, Moixent, Terres dels Alforins D.O.P. València / 500-600 metres sobre el nivell de la mar / sòls calcaris franc arenosos i argilencs / vinyes de 40-80 anys

Elaboració

Verema manual / 100% desrapat / fermentació en depòsits de formigó amb llevat autòcton / 60% criança 6 mesos en depòsit de formigó de 10.000 litres, 40% criança en barrica de roure francés de 225 litres / 12.000 botelles de 750 ml

Analítica

Grau alcohòlic 13% / pH 3,2 / acidesa total (expressada en tartàric) 5,16 g/l / sucre residual < 1 g/l / SO2 total 65 mg/l

Anyada

2018 va ser una anyada fresca. L’hivern va ser llarg, la brotació tardana i lenta, la primavera va ser suau i l’estiu no molt calorós. El problema va arribar amb les tempestes que van anar arribant una després d’una altra (algunes amb pedra) i ens van fer patir molt i treballar molt en el camp per a seleccionar el raïm sa i eliminar el raïm podrit (la maduració no avançava però la botritis sí). Va ser una anyada molt productiva (vam haver de fer descàrregues en floració) i de graus alcohòlics per davall de l’habitual. Any de bona acidesa i vins vius però especialment complicats per a les varietats tardanes. Va ploure 430 litres entre la verema 2017 i la 2018

Vi

Una cuidada selecció de les millors parcel·les de pedro ximénez, mes dues de macabeu i una de malvasia. Un vi blanc amb ànima de vi negre. Potent, complex i singular. Ací sí que hi ha fusta. Una part de la pedro ximénez acaba de fermentar i es cria durant sis mesos en barriques de roure. La malvasia, el macabeu i la resta de la pedro ximénez fermenten i es crien durant sis mesos en formigó

Utilizamos cookies en esta web para mejorar la experiencia del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.