VERMELL 2018

Classe

Vi negre criat en gerra de fang / vi de poble / vins antics / celler del roure

Varietat

70% garnatxa tintorera, 30% mandó

Vinya

Partida de Les Alcusses, Moixent, Terres dels Alforins D.O.P. València / 600 metres sobre el nivell de la mar / sòls arenosos i argilencs / vinyes de 20-40 anys / cultiu ecològic certificat

Elaboració

Verema manual en caixes de 15 kg, desrapat parcial, llevats autòctons, criança de 4 mesos en gerres de fang de 2800 litres / 16.500 botelles de 750 ml

Analítica

Grau alcohòlic 12% / pH 3.47 / acidesa total (expressada en tartàric) 5,18 g/l / sucre residual < 1 g/l / SO2 total 53 mg/l

Anyada

2018 va ser una anyada fresca. L’hivern va ser llarg, la brotació tardana i lenta, la primavera va ser suau i l’estiu fresc. El problema va arribar amb les tempestes que van anar arribant una després d’una altra (algunes amb pedra) i ens van fer patir molt i treballar molt en el camp per a seleccionar el raïm sa i eliminar el raïm podrit (la maduració no avançava però la botritis si). Va ser una anyada molt productiva (vam haver de fer descàrregues en floració) i de graus alcohòlics per davall de l’habitual. Any de bona acidesa i vins vius però especialment complicat per a les varietats tardanes. Va ploure 430 litres entre la verema 2017 i la 2018

Família

Ens agrada explicar el nostre territori i el nostre paisatge en dos idiomes, de dos maneres. Els vins antics són el resultat d’un viatge al passat, a les varietats antigues com mandó, arcos o verdil i als antics mètodes d’elaboració com la criança en gerres de fang. Els vins antics ens ajuden a explicar el capvespre i l’alba, la subtilesa d’un mediterrani més fresc, la màgia de les nostres llunes i el misteri de les varietats ancestrals

Vi

Vermell ve a ser el més senzill dels nostres tres negres antics. Els antics, a diferència dels clàssics, només s’elaboren amb varietats autòctones i només es crien en gerres de fang. Vermell s’elabora amb el raïm que tenim en la part més baixa de la nostra finca en les Alcusses. Allí el sòl és més fèrtil i els rendiments més alts i això ens permet obtindre un vi molt assequible però amb caràcter. Fem una verema més avançada per a posar l’accent en la fruita roja fresca. La maceració curta i suau a baixa temperatura ens ajuda a evitar pesadesa i fa el vi més fluid i fàcil de beure. La criança en gerra de fang li aporta elegància sense restar-li vivor. La seua primera anyada va ser la 2012 i la seua imatge està tenyida de color roig fresc perquè així volem que siga aquest vi. Vermell és vi d’aproximació al nostre paisatge pur, senzill i sincer

Utilizamos cookies en esta web para mejorar la experiencia del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.