SANTPERE BLANC 2018


Classe
Vi blanc criat en depòsits de formigó / vi de poble / Cooperativa del Camp Sant Pere de Moixent
Varietat
80% macabeu i 20% malvasia
Vinya
Terme municipal Moixent, Terres dels Alforins, D.O.P. València / 400-600 metres sobre el nivell de la mar / sòls calcaris franc arenosos i argilencs / vinyes de 20-60 anys
Elaboració
Verema manual / 100% desrapat / fermentació en depòsits de formigó amb llevat autòcton / criança 3 mesos en depòsit de formigó de 10.000 litres / 20.000 botelles de 750 ml
Analítica
Grau alcohòlic 13% / pH 3,3 / acidesa total (expressada en tartàric) 5,55 g/l / sucre residual < 1 g/l / SO2 total 74 mg/l. Conté sulfits
Anyada
2018 va ser una anyada fresca. L’hivern va ser llarg, la brotació tardana i lenta, la primavera va ser suau i l’estiu fresc. El problema va arribar amb les tempestes que van anar arribant una després d’una altra (algunes amb pedra) i ens van fer patir molt i treballar molt en el camp per a seleccionar el raïm sa i eliminar el raïm podrit (la maduració no avançava però la botritis sí). Va ser una anyada molt productiva (vam haver de fer descàrregues en floració) i de graus alcohòlics per davall de l’habitual. Any de bona acidesa i vins vius però especialment complicat per a les varietats tardanes. Va ploure 430 litres entre la verema 2017 i la 2018
Vi
La brisa del matí, el cant del gall. El primer vi que et dona Sant Pere quan arribes al cel

