SANTPERE 2018

Classe

Vi negre criat en depòsits de formigó i en barrica / vi de poble / Cooperativa del Camp Sant Pere de Moixent

Varietat

70% monastrell, 30% altres

Vinya

Terme municipal de Moixent, Terres dels Alforins, D.O.P. València / 400-600 metres sobre el nivell de la mar / sòls calcaris franc arenosos i argilencs / vinyes de 20-60 anys

Elaboració

Verema manual / 100% desrapat / fermentació en depòsits de formigó amb llevat autòcton / fermentació malolàctica en depòsits de formigó / 80% criança 8 mesos en depòsit de formigó de 10.000 litres, 20% criança en barrica de roure francés de 225 / 50.000 botelles de 750 ml

Analítica

Grau alcohòlic 13% / pH 3,6 / acidesa total (expressada en tartàric) 4,77 g/l / sucre residual < 1 g/l / SO2 total 64 mg/l. Conté sulfits

Anyada

2018 va ser una anyada fresca. L’hivern va ser llarg, la brotació tardana i lenta, la primavera va ser suau i l’estiu fresc. El problema va arribar amb les tempestes que van anar arribant una després d’una altra (algunes amb pedra) i ens van fer patir molt i treballar molt en el camp per a seleccionar el raïm sa i eliminar el raïm podrit (la maduració no avançava però la botritis sí). Va ser una anyada molt productiva (vam haver de fer descàrregues en floració) i de graus alcohòlics per davall de l’habitual. Any de bona acidesa i vins vius però especialment complicat per a les varietats tardanes. Va ploure 430 litres entre la verema 2017 i la 2018

Vi

Fruita fresca i alegria de viure. El vi nostre de cada dia. Benvinguts a Moixent

Utilizamos cookies en esta web para mejorar la experiencia del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.