LA PEBRELLA 2023

Classe

Vi negre criat en gerra de fang / ecològic / vi de finca / ferrero i senís / celler del roure

Varietat

50% arcos, 50% forcallà

Vinya

La pebrella captura l’essència de dos parcel·les especials de sòls molt calcaris, un amb textura més arenosa (arcos) i l’altre més argilosa (forcallà) a 600 metres sobre el nivell de la mar i amb cultiu ecològic certificat

Elaboració

Verema manual en caixes de 10 kg. Fermentació en cups de pedra amb un 50% de raim sencer. Maceració 14 dies. Llevats autòctons. Fermentació malolàctica i criança durant 11 mesos en gerra de fang i damajoana de vidre

Analítica

Grau alcohòlic 12.5% / pH 3.42 / acidesa total (expressada en tartàric) 4,95 g/l / sucre residual < 1 g/l Conté sulfits

Anyada

La verema 2023 serà recordada per la gran sequera que hi va haver durant tot l’hivern. A gran part del sud-est, de novembre fins a finals de maig no van caure més de 30 litres d’aigua.

Nosaltres vam tenir la gran sort rebre més de 90 litres en dues tempestes salvadores pels mesos de novembre i gener. La brotació va ser primerenca i bona malgrat la sequera generalitzada, la planta comptava amb suficients reserves per brotar amb força. Final de maig principi de juny amb molta pluja, més de 300 litres en un parell de setmanes, cosa que va accelerar molt el cicle. Un estiu calorós, lleugerament més calorós que el del 2022 i les comentades pluges de finals de la primavera van fer que començarem prompte la verema. Els primers raïms de verdil van començar a desfilar pel celler la primera setmana d’agost. Molt bones acideses i ph durant les primeres setmanes. Les altes temperatures de finals d’agost juntament amb alguna pluja, poc més de 40 litres, ens va fer treballar de valent al camp per seleccionar els millors raïms.

Família

La col·lecció Ferrero i Senís vol explorar una altra vora, la mediterrània més subtil, la més fina i elegant i ho fa cavalcant a lloms d’arcos i forcallà, les dos reines del nostre antic mapa vitícola. Quan arriba el segle XX i la indústria del granel, els viticultors abandonen estes varietats perquè donen poc color i poca graduació alcohòlica i perquè són molt tardanes (diuen els majors que “arcos es veremava per tots sants”). Els vins elaborats amb aquests raïms mostren una altra expressió, una altra identitat, un mediterrani menys potent i més lluminós.

Ferrero i Senís són dues figures mundials que molts conegueu (dos pedres angulars d’esta empresa) i és també un homenatge a la família celler del roure, a tot el nostre equip, als que treballen cada dia cuidant les

Vi

La pebrella es un vi amb un nas molt mineral, especiat, amb flors seques i una fruita molt delicada. Tanins fins i elegants, fluids però intensos. La seua màgica llum ens dona força, energia i alegria de viure.

Utilizamos cookies en esta web para mejorar la experiencia del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.