LES ALCUSSES 2019


Classe
Vi negre criat en barrica / ecològic / vi de poble / vins clàssics / celler del roure
Varietat
50% monastrell, 50% d’altres varietats
Vinya
Finques del terme de Moixent (partida de Les Alcusses, Bosquet i Pitxò), Moixent, Terres dels Alforins, D.O.P. València / 550-600 metres sobre el nivell de la mar / sòls arenosos i argilo-calcaris amb i sense graves / vinyes de 20-40 anys / cultiu ecològic certificat
Elaboració
Verema manual en caixes de 15 kg, 100% desrapat, llevats autòctons , criança de 8 mesos en barriques de roure francés de 250 i 500 litres i en fudres de 5000 litres / 90.000 botelles de 750 ml i 1.000 botelles de 500 ml
Analítica
Grau alcohòlic 13,5% / pH 3.56 / acidesa total (expressada en tartàric) 4.37 g/l / sucre residual < 1 g/l / SO2 total 96 mg/l. Conté sulfits
Anyada
La recordarem per dos temporals, el bo i el roín. El bo va ser el de pasqua. Una benedicció (200 l/m² en una Setmana Santa de pluja mansa i serena, de pluja minuciosa, de pluja bona). El roín va ser el segon, el que ens va caure en la segona meitat de la verema. Al poble va ser un desastre (300 l/m² en 3 dies, carreteres tallades, rius desbordats i cases desallotjades). Ací dalt a Les Alcusses el temporal va fer mal al raïm que en eixe moment estaven quasi madures, especialment a la monastrell. És que va caure molta aigua. Moltíssima. Els nostres sòls arenosos ens van permetre accedir a les nostres parcel·les i una minuciosa selecció del raïm en camp ens va permetre acabar la verema molt millor del que era d’esperar. Anyada de graus alcohòlics baixos i bones acideses. Vins més immediats que els de l’anyada 2018. D’Octubre de 2018 a Octubre de 2019 van ploure 580 litres, quasi 300 van ser durant la verema
Família
Ens agrada explicar el nostre territori i el nostre paisatge en dos idiomes, de dues maneres. Els vins clàssics (les alcusses i maduresa) ens ajuden a explicar el nostre paisatge a ple sol, el sol intens del sud-est, del mediterrani sud, el sol del regne de la monastrell
Vi
Les Alcusses va ser el nostre primer vi. Va nàixer en l’anyada 2000, va tindre molt d’èxit i va aconseguir trencar tòpics i aportar dignitat als vins valencians. Les alcusses sempre ha sigut monastrell i algun raïm forani criat en roure francés i explica la nostra història i el nostre territori assimilant i acceptant de bon grat aportacions de la vitivinicultura de finals del segle XX com les barriques de roure o les varietats viníferes foranes que fa uns anys dèiem “millorants”. El repte en aquests últims anys és aportar més frescor i elegància a un vi que continua sent ric, madur, fruitós, complex i contundent. Ocupa la gamma mitjana dels nostres dos negres clàssics i està present en moltíssimes cartes de restaurants valencians per la seua bona qualitat i el seu bon preu. Ens ompli d’orgull saber que és el vi triat per moltes parelles per a celebrar el dia de la seua boda

