LES ALCUSSES 2018

Classe

Vi negre criat en barrica / ecològic / vi de poble / vins clàssics / celler del roure

Varietat

50% monastrell, 10% garnatxa tintorera, 10% petit verdot, 10% syrah, 10% cabernet sauvignon, 10% merlot

Vinya

Finques del terme de Moixent (partida de Les Alcusses, Bosquet i Pitxò), Moixent, Terres dels Alforins, D.O.P. València / 550-600 metres sobre el nivell de la mar / sòls arenosos i argilo-calcaris amb i sense graves / vinyes de 20-40 anys / cultiu ecològic certificat

Elaboració

Verema manual en caixes de 15 kg, 100% desrapat, llevats autòctons , criança de 8 mesos en barriques de roure francés de 250 i 500 litres i en fudres de 5000 litres / 90.000 botelles de 750 ml i 2.000 botelles de 500 ml

Analítica

Grau alcohòlic 13,5% / pH 3.59 / acidesa total (expressada en tartàric) 4.78 g/l / sucre residual < 1 g/l / SO2 total 113 mg/l

Anyada

2018 va ser una anyada fresca. L’hivern va ser llarg, la brotació tardana i lenta, la primavera va ser suau i l’estiu no molt calorós. El problema va arribar amb les tempestes que van anar arribant una després d’una altra (algunes amb pedra) i ens van fer patir molt i treballar molt en el camp per a seleccionar el raïm sa i eliminar el raïm podrit (la maduració no avançava però la botritis sí). Va ser una anyada molt productiva (vam haver de fer descàrregues en floració) i de graus alcohòlics per davall de l’habitual. Any de bona acidesa i vins vius però especialment complicats per a les varietats tardanes. Va ploure 430 litres entre la verema 2017 i la 2018

Família

Ens agrada explicar el nostre territori i el nostre paisatge en dos idiomes, de dues maneres. Els vins clàssics (les alcusses i maduresa) ens ajuden a explicar el nostre paisatge a ple sol, el sol intens del sud-est, del mediterrani sud, el sol del regne de la monastrell

Vi

Les Alcusses va ser el nostre primer vi. Va nàixer en l’anyada 2000, va tindre molt d’èxit i va aconseguir trencar tòpics i aportar dignitat als vins valencians. Les alcusses sempre ha sigut monastrell i algun raïm forani criat en roure francés i explica la nostra història i el nostre territori assimilant i acceptant de bon grat aportacions de la vitivinicultura de finals del segle XX com les barriques de roure o les varietats viníferes foranes que fa uns anys dèiem “millorants”. El repte en aquests últims anys és aportar més frescor i elegància a un vi que continua sent ric, madur, fruitós, complex i contundent. Ocupa la gamma mitjana dels nostres dos negres clàssics i està present en moltíssimes cartes de restaurants valencians per la seua bona qualitat i el seu bon preu. Ens ompli d’orgull saber que és el vi triat per moltes parelles per a celebrar el dia de la seua boda

Utilizamos cookies en esta web para mejorar la experiencia del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.