MADURESA 2019


Classe
Vi negre criat en barrica / vi de finca / vins clàssics / celler del roure
Varietat
80% monastrell, 20% carinyena
Vinya
Finca El Rebollar, partida de Les Alcusses, Moixent, Terres dels Alforins D.O.P. València / 550-600 metres sobre el nivell de la mar / sòls calcaris i arenosos / vinyes de 20-40 anys / cultiu ecològic certificat
Elaboració
Verema manual en caixes de 15 kg, desrapat parcial, llevats autòctons fermentació malolàctica en barrica, criança de 12 mesos en barriques de roure francés de 500 litres / 18.000 botelles de 750 ml i 500 màgnum de 1500 m
Analítica
Grau alcohòlic 13,46%, pH 3.66, acidesa total (expressada en tartàric) 4.9 g/l, sucre residual < 1 g/l, SO2 total 65 mg/l
Anyada
L’anyada 2019 la recordarem per dos temporals, el bo i el roín. El bo va ser el de pasqua. Una benedicció (200 l/m² en una setmana santa de pluja mansa i serena, de pluja minuciosa, de pluja bona). El roín va ser el segon, el que ens va caure en la segona meitat de la verema. Al poble va ser un desastre (300 l/m² en 3 dies, carreteres tallades, rius desbordats i cases desallotjades). Ací dalt a Les Alcusses el temporal va fer mal al raïm que en aquell moment estava quasi madur, especialment a la monastrell. Va caure molta aigua. Moltíssima. Els nostres sòls arenosos ens van permetre accedir a les nostres parcel·les de carinyena, monastrell o arcos. Una bona selecció del raïm en camp ens va permetre acabar la verema molt millor del que era d’esperar. Anyada de graus alcohòlics baixos i bona acidesa. Vins més immediats que els de l’anyada 2018. D’octubre de 2018 a octubre de 2019 van ploure 580 litres, quasi 300 van ser durant la verema
Família
Ens agrada explicar el nostre territori i el nostre paisatge en dos idiomes, de dos maneres. Els vins clàssics (les alcusses i maduresa) ens ajuden a explicar el nostre paisatge a ple sol de migdia, el sol intens del sud-est, del mediterrani sud, el sol del regne de la monastrell
Vi
Maduresa naix l’any 2000 per a ser el nostre gran vi clàssic, el gran vi de guarda, el repte més alt. S’elabora amb el millor raïm de les nostres millors parcel·les i és el major dels nostres dos negres clàssics. Igual que les alcusses, maduresa es cria en barriques de roure francés, però ací sempre hi ha hagut més de quasi tot: dies de maceració, mesos de criança, estructura, maduresa, concentració, complexitat, contundència, longitud, longevitat,.. El resultat és un vi gran amb molta essència i profunditat que agradava i continua agradant molt. En els últims anys hem volgut introduir certs canvis en els paràmetres de la seua elaboració, dirigits a controlar millor la seua potència i a buscar més fluïdesa, frescor i elegància

