VERMELL 2022
Classe
Vi negre criat en gerra de fang / ecològic / vi de poble / vins antics / celler del roure
Varietat
50% garnatxa tintorera, 50% mandó
Vinya
Partida de Les Alcusses, Moixent, Terres dels Alforins D.O.P. València / 600 metres sobre el nivell de la mar / sòls arenosos i argilencs / vinyes de 20-40 anys / cultiu ecològic certificat
Elaboració
Verema manual en caixes de 15 kg, 100% desrapat parcial, llevats autòctons, fermentació malolàctica en inox, criança de 6 mesos en gerres de fang de 2.800 litres / 60.000 botelles de 750 ml
Analítica
Grau alcohòlic 13% / pH 3.57 / acidesa total (expressada en tartàric) 5,53 g/l / sucre residual < 1 g/l / SO2 total 42 mg/l. Conté sulfits
Anyada
Hivern sec i primavera fresca i molt plujosa. Més de quatre-cents litres només el mes de març el que va provocar una molt bona brotació, un poc més tardana de l’habitual. Estiu llarg, sec i molt càlid. Verema primerenca i sense pluges. Molt bona sanitat durant tota la verema amb una producció més curta que en anys anteriors. El descens de producció ens va permetre tindre raïm molt sa i amb molt bon equilibri en alcohol i en acidesa, això, més les pluges de primavera van permetre a les plantes aguantar la calor sense perdre acidesa i mantenint bons PHS. No va ser fàcil obtindre una maduresa fenòlica òptima en totes les parcel·les a causa de les altes temperatures de finals de juliol i primers d’agost, utilitzem més raïm sencer i macerem molt suau. L’estiu va ser calorós, però les pluges de primavera i el descens del rendiment ens han donat com a resultat una molt bona anyada
Família
Ens agrada explicar el nostre territori i el nostre paisatge en dos idiomes, de dos maneres. Els vins antics són el resultat d’un viatge al passat, a les varietats antigues com mandó, arcos o verdil i als antics mètodes d’elaboració com la criança en gerres de fang. Els vins antics ens ajuden a explicar el capvespre i l’alba, la subtilesa d’un mediterrani més fresc, la màgia de les nostres llunes i el misteri de les varietats ancestrals
Vi
Vermell ve a ser el més senzill dels nostres tres negres antics. Els antics, a diferència dels clàssics, només s’elaboren amb varietats autòctones i només es crien en gerres de fang. Vermell s’elabora amb el raïm que tenim en la part més baixa de la nostra finca en les Alcusses. Allí el sòl és més fèrtil i els rendiments més alts i això ens permet obtindre un vi molt assequible però amb caràcter. Fem una verema més avançada per a posar l’accent en la fruita roja fresca. La maceració curta i suau a baixa temperatura ens ajuda a evitar pesadesa i fa el vi més fluid i fàcil de beure. La criança en gerra de fang li aporta elegància sense restar-li vivor. La seua primera anyada va ser la 2012 i la seua imatge està tenyida de color roig fresc perquè així volem que siga aquest vi. Vermell és vi d’aproximació al nostre paisatge pur, senzill i sincer