VERMELL 2019

Classe

Vi negre criat en gerra de fang / vi de poble / vins antics / celler del roure

Varietat

70% garnatxa tintorera, 30% mandó

Vinya

Partida de Les Alcusses, Moixent, Terres dels Alforins D.O.P. València / 600 metres sobre el nivell de la mar / sòls arenosos i argilencs / vinyes de 20-40 anys / cultiu ecològic certificat

Elaboració

Verema manual en caixes de 15 kg, desrapat parcial, llevats autòctons, criança de 4 mesos en gerres de fang de 2800 litres / 16.500 botelles de 750 ml

Analítica

Grau alcohòlic 12% / pH 3.47 / acidesa total (expressada en tartàric) 5,18 g/l / sucre residual < 1 g/l / SO2 total 53 mg/l

Anyada

L’anyada 2019 la recordarem per dos temporals, el bo i el roín. El bo va ser el de pasqua. Una benedicció (200 l/m² en una setmana santa de pluja mansa i serena, de pluja minuciosa, de pluja bona). El roín va ser el segon, el que ens va caure en la segona meitat de la verema. Al poble va ser un desastre (300 l/m² en 3 dies, carreteres tallades, rius desbordats i cases desallotjades). Ací dalt a Les Alcusses el temporal va fer mal al raïm que en aquell moment estava quasi madur, especialment a la monastrell. Va caure molta aigua. Moltíssima. Els nostres sòls arenosos ens van permetre accedir a les nostres parcel·les de carinyena, monastrell o arcos. Una bona selecció del raïm en camp ens va permetre acabar la verema molt millor del que era d’esperar. Anyada de graus alcohòlics baixos i bona acidesa. Vins més immediats que els de l’anyada 2018. D’octubre de 2018 a octubre de 2019 van ploure 580 litres, quasi 300 van ser durant la verema

Família

Ens agrada explicar el nostre territori i el nostre paisatge en dos idiomes, de dos maneres. Els vins antics són el resultat d’un viatge al passat, a les varietats antigues com mandó, arcos o verdil i als antics mètodes d’elaboració com la criança en gerres de fang. Els vins antics ens ajuden a explicar el capvespre i l’alba, la subtilesa d’un mediterrani més fresc, la màgia de les nostres llunes i el misteri de les varietats ancestrals

Vi

Vermell ve a ser el més senzill dels nostres tres negres antics. Els antics, a diferència dels clàssics, només s’elaboren amb varietats autòctones i només es crien en gerres de fang. Vermell s’elabora amb el raïm que tenim en la part més baixa de la nostra finca en les Alcusses. Allí el sòl és més fèrtil i els rendiments més alts i això ens permet obtindre un vi molt assequible però amb caràcter. Fem una verema més avançada per a posar l’accent en la fruita roja fresca. La maceració curta i suau a baixa temperatura ens ajuda a evitar pesadesa i fa el vi més fluid i fàcil de beure. La criança en gerra de fang li aporta elegància sense restar-li vivor. La seua primera anyada va ser la 2012 i la seua imatge està tenyida de color roig fresc perquè així volem que siga aquest vi. Vermell és vi d’aproximació al nostre paisatge pur, senzill i sincer

Utilizamos cookies en esta web para mejorar la experiencia del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.